Αθηνάς 12, 105 51 Μοναστηράκι, Αθήνα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Πρόκειται για επιμορφωτικές δραστηριότητες με περιεχόμενο σχετικό με την ψυχική υγεία που απευθύνονται σε εκπαιδευόμενους σε ψυχοθεραπευτές και κάποια στο ευρύ κοινό. Διεξάγω μια εως δυο φορές ανά ακαδημαϊκό έτος και είναι συνήθως διήμερα ή μονοήμερα ( έως 20 διδακτές ώρες).

Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η Μαριλένα Κόμη εργάζεται τα τελευταία 30 χρόνια ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια (trainer) και επόπτρια. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Φ.Π.Ψ.), με προηγούμενες σπουδές στην Αρχιτεκτονική και τον Πολεοδομικό σχεδιασμό (Αρχιτεκτονική Σχολή Φλωρεντίας, Μεταπτυχιακό στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό Πανεπιστημίου Ρώμης). Είναι εκπαιδευμένη στην Σωματική ψυχοθεραπεία  (Ε.Ι.Ν.Α.), στην ψυχοθεραπεία Gestalt (European Gestalt Institute) και στην μέθοδο EMDR (Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών). Είναι Πρόεδρος του Κέντρου «Βίλχελμ Ράιχ» και συγγραφέας του βιβλίου «Η ομάδα, το σώμα και η ψυχοθεραπεία» (2006), εκδ. Θυμάρι. Είναι κάτοχος του ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Η Δέσποινα Μαρκάκη είναι απόφοιτη του Αμερικάνικου Κολεγίου της Ελλάδος (BA Psychology) και έχει εκπαιδευτεί στην Σωματική Ψυχοθεραπεία (Χαρακτηρανάλυση-Νευροφυτοθεραπεία) (Ε.Ι.Ν.Α.) Έχει παρακολουθήσει δύο μετεκπαιδεύσεις επιπέδου Master’s στην Θεραπεία Gestalt με τον Barrie Simmons, στην Εκπαίδευση Εποπτών με τον Dr. Genovino Ferri και σε άλλα μοντέλα της σωματικής ψυχοθεραπείας. Από το 2010 διευθύνει το Κέντρο «Βίλχελμ Ράιχ»-Ε.Ι.Ν.Α. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων, οδηγεί ομάδες αυτογνωσίας, και έχει οδηγήσει ομάδες πρόληψης για εφήβους, προεφήβους,  εκπαιδευτικούς κλπ. Είναι κάτοχος του ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Ο Γιάννης Κορκοτσέλος έχει σπουδάσει Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Ε.Ι.Ν.Α, έχει ειδικευτεί στη Συμβουλευτική στις Εξαρτήσεις από το University of California, San Diego, στην Δυναμική ομάδας από τον Κλήμη Ναυρίδη, στην Κλινική Ψυχοπαθολογία σε πρόγραμμα του ΕΠΙΨΥ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου και στην Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον τομέα της Αντιμετώπισης της Τοξικοεξάρτησης, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ). Εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ στον τομέα των εξαρτήσεων από το 2004, είναι εισηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος σεμιναρίων και εργάζεται ως Ψυχοθεραπευτής και Επόπτης ψυχοθεραπευτών. Επίσης συγγράφει και έχει δημοσιεύσει σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό του χώρου των εξαρτήσεων. Είναι μέλος της ΠΕΣΩΨ και της EABP.