Scroll Top
3η Σεπτεμβρίου 84, Αθήνα

Εκπαίδευση επιπέδου Master

Εκπαίδευση επιπέδου Master‘s με εξειδίκευση στην ραϊχική ψυχοθεραπεία με τον Alberto Torre

Θέμα: «Στάση του Σώματος και Χαρακτήρας»

Ο Alberto Torre είναι ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και ιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος. Μέλος της πρώτης ομάδας των ραϊχικών στη Νάπολη της Ιταλίας, εκπαιδεύτηκε με τους Ola Raknes (μαθητής του Βίλχελμ Ράιχ), Alexander Lowen, κ.α. Ασχολήθηκε από το 1974 με τον φυσικό τοκετό την εφαρμογή της Νευροφυτοθεραπείας σε επίτοκες. Είναι από τους πλέον χαρισματικούς ψυχοθεραπευτές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδυάζοντας την οξυδέρκεια και την ευαισθησία στην ανάγνωση του σώματος και την εργασία με τα συναισθήματα. Η προσέγγιση του Alberto Torre χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα και ανθρωπιά, με επιδράσεις από τις ανατολικές και υπαρξιακές φιλοσοφίες, απαρτίζοντας έτσι έναν πολυσύνθετο καμβά.

Είναι συνεργάτης του Κέντρου «Βίλχελμ Ράιχ» και του Ε.Ι.Ν.Α. από την ίδρυσή τους.

Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται σε 4 τετραήμερες συναντήσεις συνολικής διάρκειας 112 ωρών (150 διδακτικές ώρες) οι οποίες πραγματοποιούνται συνήθως Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο

Ξεκίνησε το 2015 και απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές και συμβούλους όλων των προσεγγίσεων, καθώς και στους σπουδαστές του Ε.Ι.Ν.Α. που έχουν ολοκληρώσει τρία χρόνια φοίτησης, (απόφοιτους Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και Ψυχοθεραπευτές που φοιτούν στο 4ο έτος και άνω). Για την απόκτηση του διπλώματος  προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημά σας να συνεχιστεί η εκπαίδευση με τον Alberto Torre συνεχίζονται νέοι κύκλοι συναντήσεων:

Nέος κύκλος:

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Σεπτεμβρίου 2019. Η δεύτερη συνάντηση θα ακολουθήσει στις 20-23 Φεβρουαρίου 2020. Η τρίτη και η τέταρτη συνάντηση προγραμματίζονται για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ε.Ι.Ν.Α. και του Κέντρου «Βίλχελμ Ράιχ»

Μεταπτυχιακή εκπαίδευση Ψυχοθεραπευτών επιπέδου Master’s για την απόκτηση του τίτλου του επόπτη και εποπτεία σε περιστατικά, βάσει της Ραϊχικής Ανάλυσης, με τον Genovino Ferri.

Ο Genovino  Ferri, είναι ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και διεθνής trainer.

Τέως διευθυντής της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου του Asli (Teramo), ιδρυτής και πρόεδρος της S.I.A.R. (Ιταλική Εταιρεία Ραϊχικής Ανάλυσης) Σχολή αναγνωρισμένη από το ιταλικό κράτος, ιδρυτής και διευθυντής του Studio Analisis (δομή παροχής ψυχιατρικών και ψυχολογικών υπηρεσιών) . Μέλος της New York Academy of Science

Εκπαιδεύτηκε με τον Federico Navarro έναν από τους σημαντικότερους ραϊχικούς θεωρητικούς.

Πήρε μέρος σε περισσότερες από 100 ημερίδες και επιστημονικές συναντήσεις στην Ιταλία και όλο τον κόσμο. Δημοσίευσε πάνω από 50 άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό. Συγγραφέας του βιβλίου «Ψυχοπαθολογία και Χαρακτήρας» (μεταφρασμένο και στα ελληνικά) και του «Η εποπτεία στην Ραϊχική Ανάλυση». Τα τελευταία χρόνια είχε μία πολύ έντονη κλινική, διδακτική και επιστημονική δραστηριότητα στην Ιταλία και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

Για την απόκτηση του τίτλου του επόπτη απαιτούνται 4 τετραήμερες συναντήσεις συνολικής διάρκειας 112 ωρών (150 διδακτικές ώρες) οι οποίες πραγματοποιούνται τον Ιούνιο κάθε έτους

Απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές και συμβούλους όλων των προσεγγίσεων. Για τον τίτλο του επόπτη πρέπει να έχουν εργαστεί για τουλάχιστον επτά (7) έτη την στιγμή που αποκτούν το δίπλωμα.

Επίσης , για διδακτική εποπτεία, απευθύνεται και στους σπουδαστές του Ε.Ι.Ν.Α. που έχουν ολοκληρώσει τρία χρόνια φοίτησης, δηλαδή στους απόφοιτους Συμβούλους Ψυχικής Υγείας και στους Ψυχοθεραπευτές που φοιτούν στο 4ο έτος και άνω. Χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για τη διδακτική εποπτεία η συμμετοχή μπορεί να ξεκινήσει σε οποιαδήποτε συνάντηση του κύκλου.  

1η Συνάντηση Ιούνιος 2019

2η Συνάντηση Σεπτέμβριος 2020

Επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Ε.Ι.Ν.Α. και του Κέντρου «Βίλχελμ Ράιχ»