Αθηνάς 12, 105 51 Μοναστηράκι, Αθήνα

8/4/2020 Ομιλία με τον Σάββας Αλεξόγλου

Ο Σάββας Αλεξόγλου σπούδασε Ψυχολογία στο Κέντρο Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών και συνέχισε την θεωρητική και πρακτική του εκπαίδευση στη Ραϊχική Ψυχοθεραπεία στο Ε.Ι.Ν.Α. (Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του Χαρακτήρα)

Από το 1981 συμμετείχε στις θεραπευτικές-εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου σε Μαραθώνιους εποπτείας– επιμόρφωσης γύρω από την λειτουργία της δυναμικής των Ομάδων συνεργαζόμενος με το σύνολο των επισκεπτών καθηγητών.          Είναι συνεργάτης, καθηγητής, και trainer του Ε.Ι.Ν.Α.από το 1992.

Έχει παρουσιάσει σε συνέδρια και ημερίδες  τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις της Σωματικής Ψυχοθεραπείας (workshops και ομιλίες).Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο γύρω από τα ζητήματα της ψυχολογίας.

Είναι μέλος της Π.Ε.ΣΩ.Ψ. (Πανελλήνια Ένωση Σωματικής Ψυχοθεραπείας) και της Ε.Α.Β.Ρ. (European Association for Body-Psychotherapy).

Εργάζεται ως Σωματικός ψυχοθεραπευτής ατομικής και ομαδικής θεραπείας, οδηγεί εντατικές ομάδες ψυχοθεραπείας (μαραθώνιους) και συμβουλευτική εφήβων και ζευγαριών.