Αθηνάς 12, 105 51 Μοναστηράκι, Αθήνα

Μαραθώνιοι

Η “Μαραθώνιοι” είναι διήμερα ή πολυήμερα σεμινάρια Θεωρητικού και Βιωματικού περιεχομένου που απευθύνονται τόσο σε σπουδαστές όσο και στο κοινό.

Κάθε χρόνο φροντίζουμε ώστε να διεξάγονται τουλάχιστον δύο “Μαραθώνιοι” με έγκριτους συνεργάτες από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα.

Στους “Μαραθώνιους” δίνεται η ευκαιρία στα άτομα να εμβαθύνουν στη δουλειά με τον εαυτό τους, να αποκτήσουν ιδιαίτερα εργαλεία της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και να τα κατανοήσουν σε βάθος μέσα από την προσωπική εμπειρία.

Ο Αριστείδης Ινιωτάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1937, είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και εκπαιδευτής Bioenergetics.

Έχει εκπαιδευτεί στη ψυχοθεραπεία Gestalt με τους Eileen Walkenstein και Barry Simmons.

Είναι ιδρυτής της Vegetoterapia μαζί με τον Federico Navarro στη Νάπολη, καθώς και του κέντρου W. Reich.

Η συνάντηση και η εκπαίδευση του από τον Alexander Lowen στη Νάπολη είχε σαν αποτέλεσμα τη στροφή του στην βιοενεργειακή θεραπεία.
Είναι ένα από τα πρώτα μέλη του νεοσυσταθέντος SIAB, που ιδρύθηκε από τον A. Lowen στη Ρώμη. Υπήρξε πρόεδρος SIAB και εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος και εκπαιδευτής. Συνεχίζει να εργάζεται ως θεραπευτής και δάσκαλος ανάμεσα σε Μιλάνο, Ρώμη και Νάπολη

Παράλληλα με τις σπουδές του στις θετικές επιστήμες και με το πτυχίο του στα μαθηματικά ενδιαφέρθηκε για την ανάπτυξη της ζωής σε όλες της τις μορφές,  για την διδασκαλία,  για τις παραδοσιακές ιατρικές και για την μελέτη τρόπων και δομών της σκέψης.

Ήδη,  από το 1976 αρχίζει να εξερευνά το σύμπαν των ψυχοσωματικών θεραπειών και της προσωπικής ανάπτυξης.  Τον συναρπάζουν οι μέθοδοι που επιτρέπουν την αναδόμηση της ζωτικής δύναμης και την ανάπτυξη της συνείδησης.

Διευθύνει και οργανώνει τη σχολή με ανοιχτό και ερευνητικό πνεύμα για μια εκπαίδευση που συνδυάζει την θεωρητική αυστηρότητα και το διαισθητικό βάθος. Στην διδασκαλία και τις διαλέξεις του,  ξέρει να εξηγεί με απλά και συγκεκριμένα λόγια την πολύπλοκη πραγματικότητα,  συνενώνοντας το παράδοξο με τα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης σε μια ενιαία οπτική.

Διδάσκει ψυχοθεραπεία στη Γαλλία,  Ιταλία,  Βραζιλία,  και Αργεντινή.  Είναι συνιδρυτής των Κέντρων Βιοδυναμικής Ψυχολογίας στο Μονπελιέ (1982),  στο Παρίσι (1995) και στη Νιμ (1993).

Η Rita Fiumara Liss είναι ψυχολόγος και trainer της Scuola Italiana di Biosistemica. Έχει εκπαιδευτεί επίσης στην Γιουνγκιανή ψυχολογία και στην Οικογενειακή Θεραπεία, με τον καθ. Luigi Cancrini, έναν από τους πρωτεργάτες της συστημικής θεραπείας στην Ιταλία.
Σύντροφος και συνεργάτης του Jerome Liss, στην εξέλιξη του μοντέλου της Βιοσυστημικής Ψυχοθεραπείας, μέχρι τον θάνατό του το 2012.
Συγγραφέας του «Από τον πόνο στην συγκίνηση» στο βιβλίο των J.Liss & M.Stupiggia, ¨Η Βιοσυστημική Θεραπεία», εκδ. Franco Angeli.

Η Silvana Lepre είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος και διδάσκουσα της Scuola Italiana di Biosistemica. Έχει εκπαιδευτεί στην οικογενειακή θεραπεία και στην συστημική-σχεσιακή θεραπεία. Οδηγεί ομάδες για εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με πληθυσμούς σε επικινδυνότητα, και ομάδες εκπαίδευσης στην Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στην Σχολή Βιοσυστημικής.