Scroll Top
3η Σεπτεμβρίου 84, Αθήνα

Ομάδες Προετοιμασίας Εγκύων για φυσικό τοκετό

Υποστηρίζουν  την έγκυο, την προετοιμάζουν για τον τοκετό και για μια υγιή επαφή με το μωρό που θα γεννηθεί. Είναι ένα συνθετικό και ολοκληρωμένο μοντέλο το οποίο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από το 1980 και μετά.

Η ομάδα περιλαμβάνει:

Εργασία για την προετοιμασία και βελτίωση της φυσικής κατάστασης: Ασκήσεις, μασάζ, χαλάρωση, κατάλληλα για τη μείωση ή εξάλειψη των χρόνιων ή προσωρινών εντάσεων στις περιοχές που εμπλέκονται άμεσα στον τοκετό. Αποσκοπούν επίσης στη βελτίωση της σχέσης της εγκύου με το σώμα της. Βασίζονται στις τεχνικές της Νευροφυτοθεραπείας.

Σε ψυχολογικό επίπεδο: Επεξεργασία θεμάτων που τυπικά εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: φόβοι, ταύτιση με τη μητέρα, αποδοχή ή απόρριψη της εγκυμοσύνης, αμφιθυμίες προς το μωρό, σεξουαλικότητα, ανησυχίες για το μέλλον, κλπ.

Επεξεργασία γύρω από τη σχέση της εγκύου με το περιβάλλον, τη σχέση με τον σύντροφο, τους γονείς, άλλα παιδιά, σχέση με τους θεσμούς (γυναικολόγος, μαία, νοσοκομείο, κλπ.).

Προβλέπεται συμμετοχή του συζύγου σε κάποιες ομάδες και συμμετοχή του (αν ο ίδιος το θέλει και αν το αποδέχεται το νοσοκομείο) στον τοκετό.