Scroll Top
3η Σεπτεμβρίου 84, Αθήνα

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Είναι μια θεραπευτική προσέγγιση βάθους όπου το άτομο εκλαμβάνεται σαν ένα σύνολο νοητικών συναισθημάτων και σωματικών λειτουργιών. Η θεραπευτική παρέμβαση γίνονται σε όλα αυτά τα επίπεδα, χρησιμοποιώντας την ανάλυση του χαρακτήρα – τα μέσα της κλασικής ψυχοθεραπείας (μεταβίβαση, όνειρα, μηχανισμοί άμυνας) και τη συνεισφορά της σύγχρονης ανθρωπιστικής ψυχολογίας. Αντιμετωπίζει ένα ευρύτατο φάσμα ψυχικών διαταραχών (άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ψυχοσωματικά συμπτώματα) παρέχοντας άμεση ανακούφιση σε καταστάσεις στρες.

Επίσης προσφέρεται βραχεία ψυχοθεραπεία, για στρες, ψυχοσωματικό σύμπτωμα, έκτακτο υπαρξιακό πρόβλημα, όπως ήδη είχε γίνει στις ομάδες εγκύων και εφήβων.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα ψυχολογικού τύπου ή που θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους.

Η ομάδα εστιάζει τόσο στο προσωπικό, όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο. Η έκφραση των προσωπικών βιωμάτων στην ομάδα επιτρέπει μια δουλειά πάνω στη δυναμική που δημιουργείται ανάμεσα στους συμμετέχοντες, καθώς και πάνω στους ρόλους που παγιδεύουν και περιορίζουν το άτομο στη ζωή του.

Γίνεται συνδυασμός λεκτικών και μη λεκτικών θεραπευτικών μέσων. Τα τελευταία αυτά μέσα περιλαμβάνουν καλύτερη επαφή με το σώμα, συνειδητοποίηση των εντάσεων και της σημασίας τους, συνειδητοποίηση της στάσης και της σημασίας της, τεχνικές χαλάρωσης, ενεργοποίηση – εκφόρτισης, καθώς και μέσα μη λεκτικής επικοινωνίας (χορός, ψυχόδραμα, ζωγραφική, κλπ.), που δίνουν τη δυνατότητα απεμπλοκής από τις στερεοτυπίες που έχει υιοθετήσει το άτομο και απελευθέρωσης των δυνατοτήτων του.